Založ si blog

Pan slam 2017 (nebojte sa poézie)

Slam poetry je na Slovensku zatiaľ takmer neznámy pojem. Pokusom o jeho propagáciou je turné Pan slam, počas ktorého českí a slovenskí panslavisti pardon pan slamisti sa predstavia v deviatich slovenských mestách.

Dnes 3.7. sa slameri predstavia v Košiciach v kine Úsmev o 20:00 (pozor zmena, pôvodne sme mali začať o 19:00). Tento večer budem vystupovať aj ja.

V Českej republike sa zo slam poetry stal fenomén, na jednotlivých večeroch sa zvykne zúčastniť aj niekoľko stoviek divákov. Vystúpenia jednotlivých slamerov sú hodnotené divákmi podobne ako v krasokorčuľovaní známkami od 0 do 10. Je to živá interaktívna poézia. Niekedy je posledné kolo, kolom improvizácie, keď diváci dajú slamerom nejaké námety a oni čosi ad hoc splodia.

Slam poetry sa v mnohom podobá stand up vystúpeniam, základný rozdiel je v tom, že sa tú zapája poézia, rytmus a rým. Okrem dopredu známych slamerov na podujatí môžu vystúpiť aj ľudia z hľadiska, takže ak píšeš poéziu o ktorej predpokladáš, že by mohla rezonovať pri živom vystúpení, naber odvahu, príď a vystúp!

Ak ti poéziu na základnej či strednej škole učitelia zhnusili (tiež som učiteľom), príď a možno zistíš, že poézia nie je tá memorovaná nuda.

panslam

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 475503x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie