Založ si blog

Fundamentálnosť slovenského antisemitizmu?

Asi sme sa všetci zbláznili?!

Najprv Havran napíše na FB status, v ktorom označí Štúra a Štúrovcov za zaprdených antisemitov, potom Eduard Chmelár  napíše článok „S. H. Vajanský bol otcom tej najagresívnejšej verzie slovenského antisemitizmu“ a ich kritici, namiesto toho, aby kritizovali ahistorický prístup oboch (inak pre mňa veľavážených pánov), obhajujú práve najhoršie z toho, čo naši ešte veľaváženejší predkovia stvorili, splodili a nastvárali.

Štúrovci boli ľudia z mäsa a kostí, po uhorských krčmách zarúbali toľko sekier, naspievali toľko piesní, vytančili a pomilovali toľko horno i dolno uhorských slečien, že ešte aj ich prapravnučkám sa z toho hlavy krútia. Ich prípadné antisemitské vyjadrenia treba vnímať v kontexte ich doby, neverím tomu, že by sa Štúrovci dnes, po skúsenostiach s holokaustom, hlásili práve,  či hlavne k svojim protižidovským výrokom. Apologéti Štúra sa v konečnom dôsledku ničím nelíšia od doslovných stúpencov Mohameda (proti ktorým zdanlivo bojujú), až na oblečené kroje, ak každé Štúrovo/Mohamedovo slovo vnímajú doslovne. Ak by sme Štúra vnímali doslovne, tak to bol najväčší kritik a hanobiteľ slovenského národa, ale nie preto, aby ho potupil, ale aby ho prebudil, podobne, ako starozákonní proroci upozorňovali na chyby vyvoleného národa. Takže v takomto postmodernistickom kontexte sú Havran i Chmelár naši novodobí proroci a ich kritici, teda aj ja, sú (sme) farizeji.

Ak máme byť právom hrdí na svoj národ, určite musíme byť aj kritickí ku zlyhaniam našich predkov a vyzdvihovať to, čím predbehli nielen svoju, ale možno aj našu dobu. Zároveň by sme mali chápať v akých kontextoch k týmto zlyhaniam zákonite došlo a asi muselo dôjsť (My by sme takmer isto nezlyhali, pretože ani vtedy ani dnes by sme neboli a nie sme ochotní vydať sa na života cestu tŕnistú).

 

 

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 475884x
Priemerná čítanosť článkov: 2974x

Autor blogu

Kategórie