Založ si blog

Veľká cena Košíc 2017

Od piatku do nedele sa na Jedlíkovej 7 hrá Veľká cena Košíc. V piatok a v sobotu sa hrá súťaž družstiev, v sobotu večer a v nedeľu doobeda súťaž párov.

Tento rok je pomerne vysoká účasť a najmä sa zišla pomerne silná zahraničná konkurencia, z Poľska nastúpilo 12 družstiev, z Maďarska 2,  2 družstvá v medzinárodnom zložení Česi-Poliaci a Slováci-Maďari. Z Poľska prišlo i niekoľko mládežníckych družstiev, hráči ktorých patria do širšej Poľskej reprezentácie.

Ja hrám v družstve Sizes s Branislavom Šikrom, druhý pár sú hráči Michalovského klubu Michal Šikra a Ľudovít Faltus.

Priebežné výsledky možno sledovať na tejto adrese.

Ak chcete vidieť atmosféru na väčšej bridžovej súťaži, príďte sa pozrieť.

 

Družstvá

Súťaže družstiev sa zúčastnilo 23 družstiev, väčšina zo zahraničia. Hralo sa 9 kôl po 8 rozdaní švajčiarskym systémom, v 1. až 8. kole bez opakovania, v poslednom kole podľa aktuálneho poradia 1.-2, 3.-4., …

V piatok sa hralo 5 kôl. Vyhrali sme 2 zápasy a prehrali 3, priebežne sme boli na 19. mieste.V sobotu sme svoj prvý zápas prehrali a klesli až na 21. miesto. Zostávajúce zápasy sme vysoko vyhrali, takže sme napokon skončili na siedmom mieste a medzi slovenskými družstvami sme boli prví, ak nerátame družstvo No  agreement, ktoré skončilo na 4. mieste a bolo zložené z Maďarov a slovenských juniorských reprezentantov Martina Vodičku a ,Juraja Kvočeka.

Švajčiar sa hrá tak, že v prvom kole sú súperi náhodne vylosovaní, v ďalších kolách sa družstvá nasadzujú podľa poradia, ale nehrá sa dvakrát proti tomu istému družstvu, až na posledné kolo. Takto aj pri veľmi veľkom počte družstiev možno odohrať súťaž, ktorá vygeneruje poradie zodpovedajúce výkonnosti družstiev, pretože aj keď v prvom kole má nejaké družstvo šťastie alebo smolu a vysoko vyhrá alebo prehrá, v ďalších kolách sa poradie „utrasie“. Pekne to vidno práve na našom družstve, keď sme v poradí spočiatku poskakovali ako jojo: 3. 16. 6. 10. 19. 21. 15. 9. 7. miesto.

Páry

Súťaž párov hrá 57 párov, pribudli páry z Ukrajiny a Rumunska a niekoľko slovenských a českých hráčov. Po prvom kole sme 28. s 50.36%. Dnes nás čaká ďalších 26 partií a dúfame, že sa výrazne zlepšíme.

Aká náročná je podobná súťaž?

V družstvách sme odohrali 9×8=72 rozdaní, v páraku 2×26=52 rozdaní, spolu 124 rozdaní. Jedno rozdanie sa hrá cca. 7.5 minút, spolu 930 minút=15,5 hodiny čistého hracieho času, pričom musíte byť po celý čas koncentrovaní, ak čo len na chvíľu stratíte koncentráciu, tak vás súper vytresce. Jedno jediné priloženie karty alebo hlášky môže znamenať rozdiel medzi topom a nulou v páraku či rozdiel 25 IMP v družstvách. Prirodzene, každý čas od času urobí chybu a vysoko sa umiestní ten, kto tých chýb spraví najmenej, alebo koho chyby neboli súpermi využité (Napríklad jednému z košických hráčov sa v tejto súťaži družstiev stalo, že ako obranca vyniesol z nesprávnej strany a súper vďaka tomu splnil veľký slem. Ak by vyniesol jeho partner, záväzok by porazil a tak to v konečnom účtovaní stálo 25 IMP. Podobná chyba zároveň silne nahlodá psychiku hráča a morálku družstva a jedným z bridžových umení je zvládať takéto stresové situácie, ešte väčším umením je sa im vyhnúť.).

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 475480x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie