Založ si blog

Stupňovanie hlúposti

Do ponovoročného štrajku učiteľov som sa s istými rozpakmi zapojil. Rozpaky nespočívali v tom, či štrajk je alebo nie je oprávnený. Učitelia na Slovensku sú dlhodobo jednoznačne finančne i spoločensky hlboko podhodnotení. Rozpaky spôsobovala moja osobná situácia, keď som sa do školstva po dlhých rokoch vrátil, vediac, za akých podmienok vstupujem do tečúcej rieky. Tieto podmienky som akceptoval, dokonca od nového roka došlo k  navýšeniu mzdových tabuliek a zrazu štrajk, navyše v skúšobnej dobe. Napriek tomu som sa zapojil. Takmer všetky moje kolegyne sa zapojili a pripadal by som si ako zbabelec, ak by som ich, ako jediný muž na škole, nechal v štichu. Neľutujem.

 

Čo ľutujem, je, že celkovo nás bolo na Slovensku do štrajku zapojených relatívne málo. Keď si pozrieme percentuálne zastúpenie zo západu na východ Slovenska, či presnejšie, podľa miery nezamestnanosti a priemernej mzdy podľa regiónov, tak miera zapojenia je nepriamo úmerná miere nezamestnanosti a priemernej mzde. Ešte sme našťastie nedospeli do štádia, keď jediné, čo by učitelia mohli stratiť sú ich okovy, no počas štrajku sa podarilo vyvolať dojem, že štrajkujúcim učiteľom ide v prvom rade o vyššie platy, či o politické ciele a to, že ide hlavne o systémové zmeny v mediálnom a predvolebnom šume, akosi zaniklo. Štrajky učiteľov a výpovede zdravotných sestier určite prispeli k tomu, že bývalá opozícia získala výrazne viac a bývalá vláda výrazne menej než v predchádzajúcich voľbách a do značnej miery prispeli k tomu, že sa do parlamentu dostali aj antisystémové strany. Ale ruku na srdce, tie tam do značnej miery v podobe Matoviča a čiastočne Sulíka boli aj predtým.

 

Teraz sa chystá akýsi stupňovaný štrajk. Nemôžem si pomôcť, ale mne to pripadá, ako stupňovanie hlúposti a tuposti. Všetci učitelia by sa mali zjednotiť na nejakých elementárnych požiadavkách, bez ohľadu na to či sú v tom či onom odborovom zväze alebo nie sú odborovo organizovaní. Mali by sa spoločne zapojiť do výstražného generálneho štrajku dajme tomu 17. novembra a, ak do začiatku nového roka vláda nesplní aspoň časť týchto základných požiadaviek, od nového roka vstúpiť do neobmedzeného štrajku. Tento nateraz prezentovaný stupňovaný štrajk, má akurát potenciál spôsobiť úplnú stratu pozostatkov podpory v rodičovskej verejnosti. Ja osobne sa doň nezapojím, napriek tomu, že ciele, ktoré by mal dosiahnuť sú nepochybne správne. Tenhle spůsob stávky je poněkud nešťastný.

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 476037x
Priemerná čítanosť článkov: 2975x

Autor blogu

Kategórie