Založ si blog

Svetová bridžová simultánka (2)

V prvej časti som sľúbil, že po dohraní simultánky rozoberiem extrémne rozdania nášho páru. Za extrémne pre tieto účely budem pokladať rozdania, v ktorých sme získali viac než 60% alebo menej než 40%.

Náš súkromný zápisový lístok

Keď v lístku kliknete na číslo rozdania, zobrazia sa frekvencie jednotlivých výsledkov.

Rozdanie 2. 75,89%

Dobrý výsledok sme získali vďaka súperom, ktorí nevydražili celú hru. Naša zásluha možno spočíva v tom, že sme im do dražby zasiahli.

Rozdanie 6. 90.15%

Uhrali sme toľko zdvihov, koľko v rozdaní naozaj je, väčšina párov hrala ten istý záväzok, ale získlali menej zdvihov, poniektoré páry pravdepodobne dražili malý slem a padali. My si dobrý výsledok zaslúžime za dobrú dražbu a zohrávku, súperi majú smolu, zlý výsledok majú viacmenej nevinne, ale v obrane nám aj pomohli chybou, na základe ktorej sa tie nadzvihy dali uhrať bez rizika.

Rozdanie 9. 73.82%

Znova dobrá dražba a zohrávka.

Rozdanie 13. 99.23%

Najlepší možný výsledok vďaka súperom, ktorý vydražili slem, ktorý sa dražiť nemal. Okrem nich ho dražil ešte jeden pár, ktorý mal to šťastie, že súperi záväzok neporazili a tento slem dražilo ešte 24 párov, ktoré ho tiež padli. Vo výsledkoch je ako top asi omylom zapísaný +650 pričom by malo byť -650. Drobnú zásluhu na výsledku máme aj my, keďže môj partner dal výnosovú kontru na odpoveď po otázke na esá.

Rozdanie 15. 90.79%

Súperov sme dotlačili do 3 sŕdc, ktoré sme im okontrovali. Našou zásluhou je odvaha dať kontru.

Rozdanie 16. 72.89%

Pochvalu si zaslúžime za zastavenie sa v 5 srdciach. Mnohí dražili slem, ktorý museli spadnúť a zohrávka asi tiež nebola jednoduchá, lebo až 513 párov uhralo o jeden zdvih menej ako my.

Rozdanie 18. 7.05%

Jedno z dvoch rozdaní kde máme zlý výsledok. Partner sa na začiatku rozdania zle rozhodol a už sa to s ním viezlo. Ak by záväzok aspoň splnil, mali by sme v danom rozdaní 30% a posunulo by nás to do prvej stovky. V rozdaní je 9 zdvihov zvýšky, len treba dobrovolne odovzdať jedno káro. Prípadný nadzvih príde sám, keď budú musieť súperi čosi pozahadzovať.

Rozdanie 20. 21.52%

V tomto prípade bola šťastena proti nám, narazili sme na jednen z mála párov, ktorý dražil malý slem, pritom v rozdaní je veľký slem, ale ten dražilo a plnilo len 7 párov. Ďalších takmer 300 párov malý alebo veľký slem dražilo, ale podarilo sa im ho padnúť. Nemôžeme sa však sťažovať, keďže vo väčšine iných rozdaní stálo šťastie na našej strane.

Rozdanie 21. 61.66%

Súperi vynechali hru, navyše urobili iba 9 zdvihov, pritom mali spraviť 10.

Rozdanie 22. 87.52%

Správna dražba a zohrávka, pričom sme využili chybu súpera v obrane a spavili sme o jeden zdvih viac, než tam objektívne je. Ak by ten nadzvih nezadali, aj tak by sme mali 68%.

Rozdanie 24. 91.46%

Objektívne je v rozdaní veľký slem na 27 bodov. Vydražili sme len malý, ale spravili sme 13 zvihov. Veľký slem dražili len traja, dá sa vydražiť napríklad pomocou exkluzívneho Blackwoodu. Dobrá dražba, dobrá zohrávka.

 

Rozdanie 25. 97.46%

S[per vydražil a spadol 3 piky, ktoré tam má. My si zaslúžime pochvalu za využitie chyby hlavného hráča a porazenie záväzku až tri krát.

Rozdanie 26. 78.94%

Znova súper spadol záväzok, ktorý tam má aj s nadzdvihom. Pre nás pochvala, že sme využili chybu hlavného hráča.

 

Z 26 rozdaní sme sa v jedinom dopustili hrubej chyby a 11 krát sme využili hrubé chyby súperov. Objektívne musím priznať, že šťastena v tomto turnaji stála pri nás, ale šťastie praje pripraveným. Určite sme sa dopustili aj iných chýb, ale súperi ich nedokázali potrestať, kým nám sa poväčšine chyby súperov podarilo využiť.

 

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 476203x
Priemerná čítanosť článkov: 2976x

Autor blogu

Kategórie