Hranie bridžu na BBO. Návod

17. marca 2020, Tibor Menyhért, bridž

Corona vírus spôsobil, že sa bridžisti nemôžu stretávať z preventívnych dôvodov v kluboch. Pre tých, ktorí doteraz nehrali na internete na servri BBO ponúkam tento návod.

Registrácia

Server Bridge Base Online (BBO) sa nachádza na tejto adrese.

Zobrazí sa vám táto stránka:

Pokiaľ už ste zaregistrovaní, zadajte svoj nick a heslo, ak zaregistrovaní nie ste, klinite na
Become a member (free!)

Registrácia a hranie na BBO sú bezplatné.

 

 

 

 

 

Zobrazí sa vám obrázok vpravo:

Položky pri ktorých je Required sú povinné, ostatné sú nepovinné, slúžia na ľahšiu identifikáciu pre vašich priateľov.

User name – zadajte nick, ktorým sa chcete prihlasovať

Password – heslo

Confirm password – overenie hesla

Real name – vaše skutočné meno

ACBL number – platí len pre členov americkej bridžovej federácie

Skill level – vaša orientačná hráčska úroveň. Je dobre ju mať nastavenú podľa vašej skutočnej hráčskej úrovne, ak si ju nastavíte privysoko, tak vašu hru partneri často ohodnotia nevyberavými slovami, ak si ju nastavíte prinízko, dobrí partneri sa vám budú vyhýbať.

Country – štát, nastavte si Slovakia, tak vás slovenskí hráči ľahšie nájdu, niektoré turnaje sú prístupné len hráčom danej krajiny.

Kliknite na štvorček pred I agree Terms of service, ak si chcete prečítať podmienky používania BBO, kliknite najprv na odkaz.

 

Potom kliknite na Register. Pokiaľ ste vyplnili všetky povinné údaje, tak môžte rovna hrať na BBO.

Poznámka: V minulosti ešte žiadalo e-mailovú adresu a mohli ste hrať až po kliknutí na správu, ktorá vám prišla do schránky.

Zobrazí sa vám domovská stránka BBO:

Prihlásenie sa do turnaja

Po kliknutí na Free Tournaments sa zobrazí zoznam turajov, ktoré budú v najbližšom čase spustené. Ak si zvolíte individuál, stačí len kliknúť na turnaj a zaregistrovať sa.

Ak kliknete na prárový turnaj, tak sa vás spýta na nick svojho partnera. Keď nick zadáte a stlačíte Invite, ak je hráč prihlásený, príde mu pozvánka do turnaja, ktorú musí potvrdiť, ak ju do cca. dvoch minút nepotvrdí, môžete pozvánku poslať znova alebo pozvať iného partnera. Ak pozvánku potvrdil, zobrazí sa zoznam prihlásených párov. Čas spustenia turnaja je orientčný, môže byť z technických príčin spustený skôr alebo neskôr.

Videonávod