Majstrovstvá Európy mládeže v bridži, Šamorín

11. júna 2017, Tibor Menyhért, bridž

Od 8. do 15. júla sa v Šamoríne budú konať 26. Európske majstrovstvá mládeže v bridži družstiev. Organizuje ich Európska bridžova liga v spolupráci so Slovenským bridžovým zväzom.

Súťaží sa v štyroch kategóriách:

Počty družstiev sú predbežné, družstvá sa ešte môžu prihlásiť.

Na MEJ budem pôsobiť ako jeden z „miešačov“ kariet.

Zápasy sa budú hrať na 16, 20 alebo 32 rozdaní systémom každý s každým. Počet rozdaní v jednotlivých kategóriách bude stanovený podľa počtu účastníkov tak, aby družstvo denne odohralo maximálne 64 rozdaní,

Ak vyjdem z predpokladu, že v U26 O bude 26 družstiev a bude sa hrať po 16 rozdaní, odohrá sa 325 zápasov, pre každý zápas sa namiešajú dve sady rozdaní (jedna pre otvorenú, jedna pre zatvorenú miestnosť), takže iba pre túto kategóriu namiešame 10 400 rozdaní.

Slovensko predbežne obsadilo iba kategórie: U26 O a U21. Úspech možno očakávať skôr v kategórii U26 O, v družstve sú hráči, ktorí boli na predminulých MEJ vo Vroclave na 6. mieste. Hráči z družstva  U21 sa podobného podujatia ešte nikdy nezúčastnili, ak skončia okolo stredu budem to pokladať za úspech a prísľub do budúcnosti.

Z košického bridžového klubu sa podujatia zúčastnia traja hráči v U26 (Jakub Jakabšic, Jurak Kvoček, Martin Vodička) a dvaja v U21 (Lenka Ploščicová a Tomáš Pavlík).

O priebehu MEJ budem informovať na tomto blogu.

Poľské a slovenské bridžové nádeje na Veľkej cene Košíc

Poľské a slovenské bridžové nádeje na Veľkej cene Košíc

Linky k Majstrovstvám: