Založ si blog

8. otvorené majstrovstvá Európy v bridži, Montecatiny

Od 10. do 24. júna sa v Montecatiny konajú 8. otvorené majstrovstvá Európy v Bridži. O medaily a tituly majstrov Európy sa súťaží v ôsmich kategóriách:

  • zmiešané družstvá – páry tvoria muž a žena
  • zmiešané páry
  • družstvá open – hráči môžu nastúpiť bez obmedzenia pohlavia a veku
  • ženské družstvá
  • seniorské družstvá
  • otvorený párový turnaj
  • párový turnaj žien
  • párový turnaj seniorov

Okrem toho sa konajú štyri sprievodné turnaje.

Slovensko nastúpi iba v turnaji družstiev seniorov a v seniorskom párovom turnaji. Súťaž seniorov začína 17. júna.

Otvorenosť majstrovstiev Európy spočíva v tom, že sa ich môžu zúčastniť hráči nielen z Európy, ale z celého sveta a v družstve či páre môžu hrať hráči z rôznych krajín. „Zatvorené“ majstrovstvá môžu hrať iba hráči z Európy a hráči musia byť z jednej krajiny. Otvorené majstrovstvá Európy sa konajú raz za dva roky, v párnych rokoch sa konajú Majstrovstvá Európy.

ome2017

Majstrovstvá začali súťažou družstiev, nastúpili v nej naši priatelia z Českej republiky. V kvalifikácii hranej švajčiarskym systémom 10 kôl po 10 rozdaní, skončili zo 114 družstiev na 93. mieste. Po piatom kole boli na 39. mieste na dostrel od postupového 16. miesta, druhý hrací deň asi na nich prišla kríza.

Prvých 16 družstiev postúpilo do KO fázy.  Kvalifikáciu suverénne vyhralo ruské družstvo MNEPO, ktoré sa po štvrtom kole prepracovalo na 1. miesto a už tam zostalo do konca.

 

 

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 475155x
Priemerná čítanosť článkov: 2970x

Autor blogu

Kategórie