Založ si blog

Právo na omyl, aj Havran ho má

Poznámka: Divadelnú hru s rovnakým názvom po čiarku, napísal Solovič. V kontexte svojej doby bola protirežimná,  asi preto sa takmer neuvádzala, ale keďže ju napísal prorežimistický autor, predsa sa len niekoľkokrát uviedla.

Medzi priateľmi na FB mám aj Havrana a teda aj Havran ma tam má, možno omylom :).

Havran zvíťazil v súťaži Novinárska cena 2016 v kategórii Audiovizuálna žurnalistika, najlepší rozhovor, beseda, diskusia.

Gratulujem

 

V posledných dňoch Havran uviedol na FB  aj status s ktorým sa nemôžem stotožniť, napriek tomu, že ako žiak ZŠ som mal viac než vážne pochybnosti, či Ľudovít Štúr má byť tou ikonou, ku ktorej sa máme vzhliadať. V tom čase sme mali takmer všetci ku teplým prinajmenšom odmeraný vzťah a Ľudovíta nám prezentovali v tomto smere prinajmenšom ambivalentne.

Jar Adely Ostrolúckej je viac než možné šírením iného mýtu, ale v dnešnej dobe sa ani s romantickým mýtom Slovenská, ale ani iná FB postihnutá mládež určite nestotožní.

Ja som stonásobne viac zaprdený, než bol Ľudevít a (prepáč Havran), ty si možno zaprdenejší než ja :).

Na počiatku revolúcie 1848 bol Ľudovít Štúr určite revolučnejší než zatajený Slovák Lajoš Košút, ale keďže Lajoš zašiel v Maďarskej veci priďaleko, nakoniec to dopadlo tak, že Slovákov Viedeň odmenila tým, čim Maďarov potrestala (Viem, že je to šírenie Mináčovho mýtu).

Havran má určite pravdu  v tom, že odvolávanie sa na omyly našich, inak v mnohom a hlavne v inom múdrych predkov, je scestné, hlavne, ak sa v súčastnosti odvolávame na ich zjavné, či skôr z dnešného pohľadu, ťažko odpustiteľné omyly, napriek tomu, že popritom tvrdili i čosi, čo i dnes možno bez problémov prijať (často je to práve to, čo ich dnešní v mnohom nevedomí apologéti  prijať nemôžu).

Ja osobne nemám problém priznať, že sa Štúr nie raz, nie dvakrát, často na kvadrát mýlil, v kontexte jeho doby je jeho „antisemitizmus“, slavianofilizmus, prorusizmus,  procárizmus  viac než pochopiteľný (čosi z toho pre mňa nie a  v žiadnom čase), ale nazývať Štúra zaprdeným je určite kontraproduktívne. Tí ktorí ho obdivovali sa zatvrdia a ktorí pochybovali, ho začnú uznávať z nesprávnych dôvodov (tých správnych je popritom viac než dosť), ale hlavne určite nebudú uznávať inak správne krákajúcich Havranov.

 

 

 

 

 

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 475562x
Priemerná čítanosť článkov: 2972x

Autor blogu

Kategórie