Založ si blog

Prvá bridžová liga 2015

Od piatku do nedele sa v Košiciach v Spoločenskom centre Technickej univerzity na Jedlíkovej hralo jesenné kolo Prvej slovenskej bridžovej ligy. Kto býva v Košiciach. Ligu hralo aj družstvo Cassovia, ktorého som členom. Naše družstvo bolo po jarnej časti na predposlednom mieste, keďže posledné dve družstvá zostupujú, bojovali sme o záchranu. Rozdiely na dolnom konci tabuľky boli po jarnej časti minimálne, takže v zóne zostupu sa mohli ocitnúť obe družstvá, ktoré boli nad nami. 

Prezentácia výsledkov

Ešte v predposlednom kole bolo naše družstvo na zostupovom mieste so stratou 5 VP na 6. miesto, v poslednom kole sme hrali proti poslednému družstvu súťaže, kým družstvo Size Michalovce hralo proti konečnému víťazovi, takže v konečnom účtovaní sme sa s prehľadom zachránili s náskokom viac než 11 VP.

Víťazom ligy sa už tradične stalo družstvo Légia Košice, druhé bola Légia Michalovce a trietie družstvo Jokers, ktoré bolo po jarnej časti prvé.

Spôsob organizácie ligy

Prvú ligu hrá 8 družstiev systémom každý s každým na jar a každý s každým na jeseň. Zápasy sa hrajú na 20 rozdaní, v zápase možno získať 0 až 20 VP (Victory points – víťazných bodov). Jedno rozdanie trvá približne 7.5 minúty, zápas teda trvá cca. 150 minút, čaká nás sedem zápasov, takže cez víkend nás čaká 17 a pol hodiny hrania bridžu. V piatok a v nedeľu po dva zápasy, v sobotu tri.

Družstvo má minimálne štyroch, maximálne osem členov. Hracia miestnosť je rozdelená na dve časti: otvorenú a zatvorenú. Do otvorenej majú prístup diváci, do zatvorenej môžu vstupovať len hráči, ktorí v nej hrajú, rozhodca a ním poverené osoby.

Jedno z družstiev je podľa rozpisu zápasov domáce a druhé hosťujúce. Miestnosť je označená svetovými stranami. Domáci sedia v otvorenej miestnosti na linke NS, v zatvorenej na linke EW, hostia sedia na opačných linkách. Prví si k stolom sadajú hostia, potom si k nim prisadajú domáci, čiže domáci sa takticky môžu rozhodnúť, ktorá dvojica proti ktorej dvojici bude hrať. Po odohraní polovice rozdaní, sa vyhodnotí prvý polčas, pokiaľ nedošlo k zmene v zložení párov, domáci zostávajú na svojich miestach a hostia si svoje miesta vymenia, prejdú z otvorenej do zatvorenej miestnosti a naopak. Po skončení zápasu sa zápas znova vyhodnotí a hráči dostanú diagramy rozdaní, ktoré odohrali, takže možno analyzovať, v ktorom rozdaní došlo k prípadnej chybe.

Karty sú dopredu namiešané, na prvú ligu miešame dve sady karát, jedna koluje po zatvorenej a druhá po otvorenej miestnosti. Karty sú uložené v špeciálnych púzdrach s prehriadkymi označenými značkami svetových strán: North, East, South a West. Po dohraní rozdania každý hráč svoje karty vloží do priehradky z ktorej ich vybral, takže pri ďalších stoloch znova odohrajú to isté rozdanie a tak možno objektívne porovnať, ktoré družstvo zvládlo dané rozdanie lepšie a ktoré horšie.

V piatok sme jeden zápas vyhrali, jeden prehrali. Sme na tom výrazne lepšie, než počas jarnej časti, keď sme z dvoch zápasov získali iba 3.47 VP, teraz je to 17,41, pričom sme hrali proti tým istým súperom ako na jar. Napriek tomu sme stále na zostupovom mieste, ak by sme vo zvyšných zápasoch udržali aspoň jarné výsledky, mali by sme sa udržať. Uvidíme.

V sobotu hráme proti dvom silným družstvám: Légia Košice – mnohonásobný majster Slovenska a proti Légia Košice – vicemajster z roku 2014. S týmíto družstvami sme na jar vysoko prehrali, získali sme 3.77 a 3.07 VP za 20 možných, nad Sizes, Michalovce sme na jar vyhrali, ale nemožno ich podceňovať.

 

Diplomovka

15.11.2020

Obhájil som diplomovku, ani neviem ako. Sám som si ju nenapísal, predsa nie som pako. Študentky a študentíci, načo študujete, v parlamente vedomosti nepotrebujete. Predseda nám vždy ukáže, jak hlasovať treba, sám volič si za to môže, že nemá na chleba. My musíme nosiť rúška, Igor však nemusí, že sme preňho iba svoloč, zverejní statusy, o ponožkách, o [...]

Prechádzka od 1: 00 do 5: 00

14.11.2020

Poďme sa priatelia prechádzať od jednej do piatej poďme to spolu spočítať tej vláde prekliatej. Boli sme sa spolu testovať, postáli si v rade, boli sa spolu nakaziť, nech covid je všade. Poďme si spoločne vypočuť tlačovku Matelka, keď je tam tento nedouk, vypína sa telka. Spoločne sme si to skazili, pravdu má premiér, veď sme ho na jar zvolili, takže je všetko fér.

Plošné testovanie a žonglovanie s číslami (2)

10.11.2020

V predchádzajúcom článku som z matematického pohľadu analyzoval prvé kolo plošného testovania. Po druhom kole k tomu v podstate nemožno nič nové zmysluplného dodať, iba možno konštatovať Pat a Mat (Naď a Matovič) naďalej žonglujú s číslami, ako sa im zachce. Bez ohľadu, aké percento pozitívnych by v druhom kole vyšlo, bol by to dôkaz toho, že plošné testovanie Ag [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Tibor Menyhért

Tak dlho sa hádali na maličkostiach, až z toho bola veličkosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 476087x
Priemerná čítanosť článkov: 2976x

Autor blogu

Kategórie